De beste beauty producten

Scroll

Je bevind je hier: home .  scent #moments . #moments collection . lean back collection . de beste beauty producten

De beste beauty producten

derma food
 

Echte schoonheid komt van binnen! Ondanks wij ook een natuurlijk cosmetica merk (pure white cosmetics) verkopen sta ik vierkant achter deze slogan. Wij kunnen je van alles aandragen om de buitenkant goed te verzorgen en te verbeteren, maar het harde en zelfs wetenschappelijk bewezen feit is dat het van binnen goed moet zitten, wil je aan de buitenkant stralen. Daarom wil ik in dit blog stilstaan bij een aantal producten (dermavoeding) die je niet alleen een hoop tijd en geld besparen maar ook nog eens verrukkelijk smaken.

My old time favorites – Amandelen

Deze overheerlijke noot zie je in heel veel beauty producten terugkomen. En dat is niet geheel onterecht! Deze noot zorgt voor de souplesse in van je huid door het hoge vitamine E gehalte. Dit in combinatie met de antioxidatieve werking van vitamine E die ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen van buitenaf veel minder invloed op de huid hebben. Met ander woorden het is dus ook een goede beschermer.

 

Hier kun je me dag en nacht voor wakker maken – Aardbeien

Zomerkoninkjes, vrolijk, fier en oh zo lekker! Mensen die mij goed kennen weten dat ik mijn vingers hier bij op eet! In de zomer vind je deze zomerkoninkjes constant in mijn koelkast. De mooie rode kleur is te danken aan het fytonutriënt anthocyanine. Een hele mond vol en je struikelt er zelfs over. Het beschermt alle lichaamscellen, dus ook die van de huid, tegen de schade die vrije radicalen toebrengen. Maar wat te denken van al die vitamientjes C. De aardbei zit er echt boordevol mee wat zorgt voor de aanmaak van collageen. Dus geniet nog even van de aardbeien, nu ze er nog zijn. Het liefst natuurlijk de biologische variant omdat door de zachtheid van de vrucht, bestrijdingsmiddelen tot diep in de vrucht dringen.

 

Zacht en verleidelijk lekker – Avocado’s

Het is nog niet zo heel lang geleden dat deze vrucht beroemd werd. Inmiddels zijn de avocado’s niet meer aan te slepen en zijn er zelfs restaurants die de avocado als centraal punt hebben in op hun menukaart. En terecht, een overheerlijke vrucht super zacht van smaak en zeer verleidelijk omdat ik ze moeilijk kan weerstaan en in heel veel salades gebruik. Ze zitten bomvol goede vetten, vezels, vitamine E, foliumzuur, ijzer, vitamine B3 en kalium. Als we de avocado als beauty product inzetten dan zijn met name de goede vetten, de vezels en de vitamine E een weldaad voor je huid. Deze vrucht geeft een intense hydratatie aan je huid, van binnenuit, de vitamine E beschermt je huid tegen de schadelijke invloeden van buitenaf en bevatten ze een enorme hoeveelheid antioxidant luteïne die naast de bescherming van vrije radicalen je ook beschermt tegen staar, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Mijn lekker snack, tussendoor – Wortels

Als ik zeg Bugs Bunny, zeg jij; wortel. Dit tekenfilm figuurtje liep, terecht, niet voor niks de hele dag met een wortel rond. Ik zal niet zeggen dat ik er de hele dag mee rond loop maar ook deze oranje vriendjes liggen standaard in de koelkast omdat je er lekker lang op kan knabbelen en beter is dan dat koekje of dropje wat binnen 30 seconden op is en waar je er vervolgens alleen maar meer van wilt. De wortel bevat een enorme hoeveelheid betacaroteen dat door je lichaam omgezet wordt in de krachtige antioxidant vitamine A, en belangrijk voor je huid. Het versterkt de beschermende laag in van de huid en is essentieel voor de reparatie en het onderhoud van de opperhuid. Daarnaast bevat de wortel het mineraal silicium wat veroudering van het weefsel vertraagt, de huid versterkt en een ondersteunende functie heeft bij de aanmaak van collageen. En de wortel heeft een positieve effecten op huidklachten zoals acne en psoriasis.

 

Een haat, liefde verhouding met – Mango’s

Ze zijn heerlijk maar wat een lastige vrucht om te verwerken. Ik zal de trucjes waarschijnlijk nog niet kennen maar bij mij glibberen ze altijd naar alle kanten van het aanrecht. Als jij hier een oplossing voor hebt, laat ze gerust in de comments hieronder achter J. Maar omdat ze zo goed zijn, zet ik door want in tegenstelling tot veel zoete vruchten zijn mango’s juist wel goed. Het is een rijke bron van allerlei beschermende antioxidanten, zoals het ontstekingsremmende quercetin, een krachtpatser die in de homeopathie veel tegen hooikoorts of astma gebruikt wordt. Net zoals papaja bevatten mango’s enzymen die de spijsvertering ondersteunen. Hier komt onze slogan ‘van binnen naar buiten leven’ echt tot recht. Door de enzymen bieden ondersteuning in het schoonhouden aan de binnenkant en daarmee dus ook aan de buitenkant.

Nostalgie en vertrouwd – appels

Zoals ik een haat liefde verhouding met de mango heb, zo zullen veel lezeressen dit met de appel hebben. Het is waarschijnlijk, samen met de banaan, één van de eerste vruchten geweest, waarmee je kennis gemaakt hebt. En omdat je de appel moest eten kan het zomaar zijn dat je deze mooie vrucht niet meer echt op waarde weet te schatten. Want de pectine in de appel is borstelt je van binnen schoon zodat de afvalstoffen geen kans krijgen om in het weefsel opgenomen te worden. Omdat een appel goed en makkelijk verteerbaar is, en heel veel water bevat, is het een goed tussendoortje en een traktatie voor je huid. De antioxidanten Vitamine E en quercetin beschermen je huid bovendien tegen de schadelijke gevolgen van milieuvervuiling en de zon.

 

Dit is maar een greep uit de vele vruchten en groentes die hele voordelige effecten op de huid hebben en als echte beauty boosters ingezet kunnen worden. Wat ik echt mee wil geven is, om groente en fruit te kopen die biologisch zijn. De bestrijdingsmiddelen die tegenwoordig gebruikt worden doen op veel manieren afbreuk denk alleen maar eens aan een simpel voorbeeld zoals de smaak. Door bewust met je voeding om te gaan geniet je van vele voordelen zoals bijvoorbeeld een stralende huid, mooie haren, gezonde nagels, goede stoelgang, gewichtsverlies en energie.

XOXO Mariska,

Njoying SlowBeauty #Moments