Winterritme

Je bevind je hier: home . all products . fireplace talk collection . winterritme

Het winterritme

leven op het ritme van de winter
 

Kom bij de haard zitten, stook het vuur op en voel haar warmte! Dit wordt geassocieerd met kortere dagen, minder licht, rust, koude-, en droge wind die de winter met al haar scherpte en crispness met zich meebrengt. Winter belichaamt een duidelijk niveau van stilte. De vogels fluiten niet, en veel dieren veranderen van kleur, migreren of overwinteren. Ook voor ons 'mensen' is de winter een tijd voor winterslaap en terugtrekken, natuurlijk niet te veel zoals de dieren doen, en daarmee een tijd voor reflectie en visualisatie. 

Koud aan de buitenkant, is warm aan de "binnenkant" waar wij letterlijk en figuurlijk in terugtrekken.  We kunnen dit bereiken door onze binnenste oven op te stoken met behulp van voedsel en drankjes die voor innerlijke warmte zorgt, beweging, gedachten en gevoelens. De winter is een tijd om oprecht en doelgericht te zijn en biedt ons de mogelijkheid om meer duidelijkheid en transparantie te krijgen. In de winter creëren we diepgang en wilskracht. We creëren innerlijke warmte door middel van voeding, beweging, ademtechnieken, gedachte en beauty #moments. 

In de Chinese traditie wordt winter geassocieerd met het element water; in de Ayurvedische traditie wordt het geassocieerd met de constituties van Kapha en Vata.​

XOXO Mariska,

living the SlowBeauty Lifestyle