top of page
SlowBeauty #Moments Fireplace Talk.jpg

Fireplace Talk

zink weg in een diepe droom en laat je meevoeren op deze mooie geurnoten

De dagen worden korter en ze geniet van de crispness, die de winter met zich meebrengt. Ze is kalm en gebruik deze tijd voor reflectie en visualisatie. Zittend bij de haard en genietend van de warmte, is ze blij en dankbaar voor de dierbaren om haar heen. Het is haar tijd om wilskracht en diepgang te creëren.

ASSOCIATIE

laten we eens verder kijken naar de thee

Wat zit er allemaal in

Kaneelstokjes

Thee ingrediënten

KANEEL 

Goed voor het brein

 

Deze bruine zoete stof verbetert de cognitieve prestaties. Cognitief staat voor alles wat met het denken te maken heeft. Kaneel is een stof die je scherper doet denken. Het verbetert je geheugen. Dat komt door de magnesium in kaneel. Verder zitten er de mineralen mangaan en ijzer in. Deze mineralen zijn belangrijk voor het goed functioneren van het brein.

Tegen ziektes

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt. Je hebt het gevoel meer energie te hebben door kaneel te eten.

ALLE INGREDIENTEN

rooibos, appel stukjes (8%), kaneel, aroma.

APPEL 

Appels bevatten veel vitamines (A, B1, B2, B3, C en E), mineralen ( magnesium, natrium, fosfor, zwavel, calcium, koper, silicium, aluminium, appelzuur, pectine en ijzer). Als je de appel eet met de schil en het klokhuis is dat goed tegen reuma, jicht en migraine. De pectine is goed voor de stoelgang en verlaagd het cholesterol gehalte. Pectine maakt ook schadelijke stoffen uit het milieu onschadelijk. Daarom appels niet schillen: de pectine zit vlak onder de schil! Het ijzer in de appel zorgt ervoor dat ijzer uit het voedsel beter wordt opgenomen in het lichaam.

ROOIBOS 

Rooibosthee is een rode kruidenthee die afkomstig is van de gefermenteerde bladeren van de Aspalathus linearisstruik, een plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Ongefermenteerde groene rooibosthee is ook verkrijgbaar. Rooibosthee heeft een zoete, delicate en aardse smaak. Het bevat verschillende antioxidanten. Hierdoor biedt deze thee erg veel voordelen voor de gezondheid. Rooibosthee is een goed alternatief voor zwarte of groene thee, vooral voor mensen die cafeïne of tannines willen vermijden. Het is ook rijk aan antioxidanten, die voordelen kunnen bieden voor het hart. Het drinken van de thee heeft tot slot ook enkele kleinere bijwerkingen die belangrijk zijn voor de gezondheid.

Shop de collectie

Fireplace Talk
bottom of page