top of page
Lean Back #Moments.jpg

Lean Back

maak een wandeling langs 'memory lane' 

#Moments van herkenning, de geur die je mee terugneemt naar de onschuldige levensfase, waarin terugblikkend, de zon altijd leek te schijnen, alles pais en vree was en je nog geen benul had van wat zich allemaal in de wereld afspeelde. Een geur die nauw verbonden is met jeugdherinneringen en tederheid en bijna voelt als een uiterst sensuele aanraking. Lean back en maak een wandeling langs 'memory lane'.

ASSOCIATIE

laten we eens verder kijken naar de thee

Wat zit er allemaal in

iStock-954485610.jpg

Thee hoofdingrediënten

LAVENDEL 

Een multitasker

 

Tijdens de Middeleeuwen was lavendel een veel gebruikt kruid om de lucht in huis fris te houden en insecten af te weren. In de volksgeneeskunde werd lavendel in het hoofdkussen gedaan omdat dit helpt tegen slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn en zwakke spijsvertering. Deze vier geneeskrachtige werkingen worden door hedendaags wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

liefdeskruid

 

Lavendel werd van oudsher een liefdeskruid genoemd. Wanneer je thee drinkt van lavendel, zal je dromen over je toekomstige liefde. Lavendel in het hoofdkussen brengt het romantische gevoel tot leven. Lavendel onder het matras staat garant voor een hartstochtelijke nacht. Je kunt liefdeskoekjes bakken door een basis koekjesrecept van fijngehakte, gedroogde lavendeltoppen te voorzien.

voor de spijsvertering

Dat lavendel rustgevend werkt, mag geen geheim zijn maar het werkt ook goed voor de spijsvertering. Zo voorkomt het winderigheid en werkt het tegen darm-, en  maagkrampen. Daarnaast is het lavendel een kruid wat de eetlust opwekt.

VANILLE

De goede vanille, uit tahiti,  is een kostbaar goedje maar dan weet je ook zeker dat je pure klasse in huis hebt. Vanille is een heerlijk geurende smaakstof  en wordt daarom zowel in voedsel als lifestyle producten toegepast. Vanille heeft als gezonde eigenschap dat het bacteriën bestrijdt en hoog in de antioxidanten zit. 

WITTE THEE

Witte thee wordt gemaakt van dezelfde plant als alle andere thee. Het enige verschil is dat deze thee van de eerste pluk is, dus met andere woorden de jongste en meest verse blaadjes. 

Maar dat is niet alles. Witte thee wordt ook op een bepaalde manier verwerkt. Zo worden de knoppen binnen 48 uur verwerkt, branden ze 2 maal op lagere temperatuur. Wordt de thee in houten kisten bewaard en wordt de thee met papier omwikkeld. 

Dit is ook de reden dat witte thee duurder is dan andere theesoorten. Daarnaast bevat witte thee heel weinig theïne en zit het heel hoog in de antioxidanten. Ook wel flavonoïde genoemd. Antioxidanten hebben veel verschillende positieve werkingen op ons lichaam. ​

ALLE INGREDIENTEN

thee, lavendel bloesem, aroma, vanille stukjes.

Shop de collectie

Lean Back
bottom of page